Nieuwsalert per mail ontvangen

Minder vakanties kerst door slechte condities

Sneeuwval Oostenrijk Gerlos ZillertalDe geruchten in nieuwsberichten over de sneeuwcondities zorgen voor minder wintersportboekingen tijdens de kerstvakantie. Op veel plekken in de Alpen is sinds eind november al geen sneeuw meer gevallen, wat er voor heeft gezorgd dat sneeuwkanonnen overuren hebben moeten maken. Doordat steeds meer mensen op het laatste moment vertrekken zorgt dit voor minder vakanties met kerst.

Dit heeft reisbranchvereniging ANVR laten weten. Veel mensen zullen hun plannen bijstellen en pas vertrekken in de februari vakantie. De ANVR heeft minder reserveringen gemeten in vergelijking met vorig jaar. Het achterblijvend aantal boekingen heeft ook te maken met de economische onzekerheid in de reisbranche. Een week wintersporten is vaak een stuk duurder dan een week zomervakantie.

De webcam beelden liegen er niet om. De witte skipistes komen duidelijk naar voren in het groene landschap dat in veel skigebieden nog de overtoon hebben. Directeur van D-Reizen ziet ook steeds vaker de wintersporter vertrekken naar sneeuw zekere skigebieden. Waar vroeger de gok nog wel eens werd genomen, kiezen de hedendaagse wintersporter liever voor zekerheid.

Bron: Trouw

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in