Nieuwsalert per mail ontvangen

Minder ongelukken in seizoen 2011-2012

Door veiligheidsvoorschriften en betere (lichaams-)bescherming van de skiers zijn er in het skiseizoen 2011/2012, 12% minder ongelukken gebeurd. Bij de meeste ongevallen betreft het een eenzijdig ongeval. Tot grote verwondering, blijkt er slechts in 2,5% van de gevallen sprake te zijn van een botsing tegen andere skiers. Als er een ongeval gebeurt op de piste, zijn de betrokkenen verplicht bij het slachtoffer te blijven. Weggaan van de plaats van het ongeval kan zelfs bestraft worden met een jaar gevangenisstraf. Nu is het vanzelf leuk om langere tijd in Oostenrijk te verblijven, maar dan toch wel uit vrije keus.

Volgens de statistieken wordt het skien steeds veiliger (ongevallen in Karinthie in 2011: 7320 en in 2012: 6470).

Ondanks dat ook de meeste volwassenen zich goed beschermen (helm, rugbescherming) schuilt hierin ook een gevaar. Door het dragen van een helm hoort men het windgeruis niet meer in de oren en skiet daarom (veel) harder dan dat je het geruis wél zou horen. Ook voelt men zich door de beschermende helm en rugprotector zekerder en dat is nog een extra reden om zo snel mogelijk naar beneden te skien.

Bescherming van hoofd en lichaam is dus zeker heel erg belangrijk, zeker zo belangrijk is om goed na te denken wat je capaciteiten op de ski-latten zijn. Er zijn leukere souvenirs in Oostenrijk te vinden, dan het alom bekende gips!

Voor een ieder die nog naar de wintersport gaat: overschat jezelf niet en heel veel plezier!

Bis Bald

www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in