Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mikaela Shiffrin wil met de mannen meedoen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op haar 17e werd ze voor het eerst wereldkampioen, op haar 18e Olympisch kampioen en op haar 19e werd ze wederom wereldkampioen. Dit weekend bewees ze wederom dat ze een wonderkind is op de slalom, toen ze met 3 seconden voorsprong op de nummer twee won. Is het misschien tijd voor haar om zich te meten met het andere geslacht?

De Amerikaanse was na het wedstrijdweekend verbaasd over haar eigen prestaties. Op zaterdag won Shiffrin met 3,07 seconden voorsprong op de tweede racer en op zondag bleef ze haar eerstvolgende concurrent met 2,65 seconden voor. Natuurlijk is dit eerder uitzondering dan regel, maar ze durfde wel na te denken over een mooie uitdaging in haar carrière. “Het zou echt heel cool zijn als ik me met de mannen zou kunnen meten. Het liefste op de nachtslalom in Sladming. Haar echte doel is echter iets anders: de overall world cup winnen.

Als het zo doorgaat dan wordt Shiffrin een nog grotere legende dan ze nu al is, weten de experts te vertellen. Naast talent heeft de jonge blondine ook nog eens een bijzondere hoge motivatie, dus we maken ons borst nat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in