Nieuwsalert per mail ontvangen

Mikaela Shiffrin pakt overwinning in Levi

Mikaela Shiffrin 1ste run LeviMikaela Shiffrin heeft haar vorm van de eerste run vast gehouden en pakte hiermee de overwinning in Levi. Met deze overwinning heeft zij naast het geld bedrag een speciale prijs gewonnen, namelijk een zes maanden oud rendier.

Kanshebber Maria Hoefl-Riesch had tijdens haar eerste run de derde plek ingenomen. Haar tweede run was niet goed genoeg om de hoogste plek op het podium in te halen. Met 1.06 seconden achter Shiffrin nam Hoefl-Riesch de tweede plek in beslag.

Tina Maze moest genoegen nemen met een derde plek en wist net als in Solden het verschil niet te maken op de piste. Uiteindelijk moest zij haar meerdere erkennen met 1.61 seconden achter de winnares.

“Misschien had ik een beetje geluk tijdens mijn eerste run, maar kan het niet meer helemaal herinneren. De tweede run moest gewoon mijn run worden, en dat heb ik waargemaakt.  Een van mijn belangrijkste doelstellingen is het behouden van mijn slalom status. Het is goed om dan direct de eerste slalom overwinning te pakken in Levi.” aldus Shiffrin. De wind speelde tijdens de eerste run een bepalende rol.

De verwachtingen rond Tina Maze waren hoog geschept. Ze leek dan ook zichtbaar teleurgesteld in haar derde plek. “Ik wil altijd het uiterste uit mijzelf halen, zeker na het succesvolle seizoen van vorig jaar. Ik ben ook nog steeds lerende en een derde plek geeft aan dat ik op het juiste pad zit” aldus Maze.

Tina Maze had de lachers op haar hand bij de persconferentie. Hierbij gaf zij de volgende mededeling: “Ik had al plaats gemaakt voor een rendier bij mij thuis, maar het was blijkbaar niet mijn beurt om dit prachtige dier te winnen”.

Morgen zullen de mannen om 10.00 uur van start gaan. Uiteraard zullen wij hier ook weer bij aanwezig zijn.

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in