Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met kinderen naar Oostenrijk? Zo zit het!

© Pixabay

Wintersportredacteur

De laatste weken zijn de inreisregels in Oostenrijk diverse keren aangepast. Het is niet meer bij te houden! Volwassenen moeten op dit moment bij aankomst verplicht tien dagen in quarantaine. Bij een negatief testresultaat op dag vijf mag de quarantaine worden opgeheven. Uitzondering geldt voor volwassenen met een boosterprik, zij mogen met een negatieve PCR test het land binnen. Maar hoe zit dit bij kinderen? Waar je aan moet voldoen om met kinderen op wintersport naar Oostenrijk te kunnen, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Inreisregels Oostenrijk voor kinderen en tieners

Nu Nederland op de virusvariantenlijst is geplaatst is een wintersport in Oostenrijk er niet makkelijker op geworden. Je moet in quarantaine of de boosterprik hebben gehad én een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) kunnen overleggen. Gelukkig is de boostercampagne nu aardig op stoom gekomen en kan iedereen die dat wil eind januari een derde prik hebben gehad. Wie met kinderen op wintersport wil heeft dan weer met extra regels te maken. We krijgen hier op de redactie veel vragen over en zetten de regels voor kinderen en tieners graag op een rijtje.

  • Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen vaccinatie- of herstelbewijs of PCR-test nodig indien ze zijn vergezeld van een volwassene die aan de regels voldoet.
  • Tieners (12 jaar of ouder en geboren op of na 1 september 2006) hebben een Holiday Ninja Pass nodig wanneer zij nog niet volledig gevaccineerd (2 vaccinaties en een booster) zijn, en kunnen de eerste PCR-test gebruiken om Oostenrijk binnen te komen.
  • Voor tieners die zijn geboren voor 1 september 2006 gelden dezelfde regels als volwassenen. Zij dienen in quarantaine te gaan of volledig gevaccineerd, geboosterd en getest te zijn.

Meer over de Oostenrijkse inreisregels lees je hier.

Wat is de Holiday Ninja Pass?

De Holiday Ninja Pass is er voor tieners van 12 tot 15 jaar die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Alleen met de Holiday Ninja Pass worden kinderen toegelaten en kunnen zij op wintersport in Oostenrijk. Om van de pas gebruik te kunnen maken moeten tieners in de eerste vijf dagen van hun vakantie drie testen doen, waarvan tenminste twee PCR-testen. Indien het resultaat negatief is, hoeft er op dag zes even zeven niet meer getest te worden. We hebben een blog geschreven waarin alles over de Holiday Ninja Pass wordt uitgelegd.

Wil je meer weten over de inreisregels? Bezoek dan de website van de Oostenrijkse overheid. Ons bellen of mailen heeft geen zin, wij kunnen niet iedereen beantwoorden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in