Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meisje gewond op de Stubaier Gletscher door val wintersporter in sleeplift

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren is een meisje gewond geraakt bij de Daunscharte sleeplift op de Stubaier Gletscher. Een man in de lift verloor zijn evenwicht, viel en nam in zijn val het 11-jarige meisje mee. Ook een derde wintersporter raakte betrokken bij het ongeluk.

Wintersporter valt in sleeplift

Maandagochtend gebeurde dit ongeluk waarbij meerdere mensen betrokken raakten op de Stubaier Gletscher. Een man viel tijdens zijn ritje omhoog in de Daunscharte sleeplift, omdat hij zijn evenwicht verloor. Na de val gleed hij over het lifttraject naar beneden en daarbij raakte hij een 11-jarig meisje uit Polen. Het kind viel en ook zij gleed daarbij ongecontroleerd naar beneden. Daardoor raakte ook nog een Duitse wintersporter betrokken bij het ongeluk.

Ernstige verwondingen

De derde persoon kon zijwaarts het lifttraject verlaten en de 11-jarige kwam vlak bij de derde liftsteun tot stilstand. Door de val liep het meisje ernstige verwondingen op aan haar rug en dijbeen. Ze werd met een helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen. De persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt, is nog niet geïdentificeerd. De politie zoekt getuigen om meer te weten te komen. Weet je meer? Dan kun je bellen naar het politiebureau Neustift im Stubaital.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in