Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mega sneeuwval in korte tijd zorgt voor problemen in Alpenlanden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In meerdere Alpenlanden kwam in een tijdsbestek van een halve dag meer dan een halve meter sneeuw naar beneden. Op veel plaatsen leidde dat tot grote problemen. Het verkeer liep vast op de weg, door de lucht en op de rails en de sneeuw zorgde ook voor andere problemen.

Reddingsdiensten hebben hun handen vol

De hevige sneeuwval in de Alpenlanden houdt de gemoederen flink bezig. De reddingsdiensten hebben hun handen vol, onder andere vanwege vastgelopen wegen, omgevallen bomen en aardverschuivingen. In het zuiden van Duitsland werd mensen door de politie aangeraden thuis te blijven.

Vele wegen afgesloten

Door de sneeuwoverlast werden vele wegen afgesloten, waaronder ook de Brennerautobahn. Als je de onderstaande video ziet die is gefilmd vanuit een vrachtwagen op de weg, snap je wel waarom. Alleen op de Brennerpas waren al 21 sneeuwruimers aan het werk en zelfs die konden de weg niet schoon houden.

Vluchten geannuleerd en problemen op het spoor

Ook op het spoor en in de lucht zorgde de sneeuwval voor problemen. Veel vluchten van en naar Innsbruck en Zürich zijn bijvoorbeeld geschrapt. Op het spoor moet er ook veel werk verzet worden. Het spoor vanuit Tirol naar München blijft minstens tot zondag dicht voor treinverkeer.

Mensen ingesloten in nachtclub

In Dornbirn vond vanwege de hevige neerslag rond 4 uur vannacht een aardverschuiving plaats. Daardoor werden 91 mensen ingesloten in een nachtclub. Pas om half 9 vanochtend konden zij geëvacueerd worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in