Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meerdere lawines in Tirol afgelopen dagen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er werd van te voren al voor gewaarschuwd. Door de grote hoeveelheid sneeuwval die de afgelopen week gevallen is, is het lawinegevaar op dit moment groot. Toch werd er, mede door het fantastische weer, op 1 januari massaal off-piste geskied. In Tirol zijn er meerdere personen door lawines meegesleurd, waardoor de skigebieden massaal waarschuwen voor de enorme gevaren die op de loer liggen.

Aan het eind van de ochtend op Nieuwjaarsdag is in Wattener Lizum een tourskiër meegesleurd door een lawine. De 34-jarige inwoner kon door zijn begeleider uit de sneeuwmassa bevrijd worden en is met kneuzingen naar het ziekenhuis in Schwaz gebracht.

Vijf jonge freeriders in Axamer Lizum hebben veel geluk gehad. Zij skiede van een zeer steile bergwand naar beneden toen zij plotseling verrast werden. De laatste van de groep zette daarbij een lawine af en zorgde voor grote problemen voor de groep. Een vrouw, die tijdens het afdalen een ski verloren was, werd door de lawine meegenomen, maar bleef dankzij haar lawine airbag gelukkig aan de oppervlakte. De vier anderen konden al skiënd aan de lawine ontsnappen. Niemand raakte gewond.

In het skigebied Zillertal Arena skiede een 37-jarige Duitser op Nieuwjaarsdag aan de zuid-west kant van de Kreuzjochspitze met twee vrienden naar beneden, toen hij na een paar meter een lawine afzette en ca. 120 meter werd meegesleurd. Ook hij heeft zijn lawine airbag getrokken en is daardoor slechts licht gewond geraakt.

In Sölden heeft men donderdag met een grote zoekactie meer dan twee uur een lawinekegel afgezocht. Kort na de middag werd de actie afgebroken. Ook in Gerlos is een lawine afgegaan, hierbij zijn gelukkig geen personen betrokken geraakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in