Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meer dan 600 meldingen van ongelukken met Nederlanders in voorjaarsvakantie

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Nederlandse alarmcentrale Eurocross heeft de afgelopen voorjaarsvakantie meer dan 600 meldingen gekregen van ongelukken met Nederlandse wintersporters. Daarbij zijn er in de tweede week meer dan twee keer zoveel ongelukken gebeurd dan de week ervoor, blijkt uit een klein onderzoek.

Meldingen ongelukken voorjaarsvakantie

In de eerste week van de voorjaarsvakantie kwamen er volgens een onderzoek van Eurocross 159 meldingen binnen. Dit was in de week dat het zuiden van Nederland vakantie had. In de tweede helft van de populaire wintersportperiode is dit getal flink gestegen. Toen werden er 497 ski-ongelukken gemeld, een duidelijk verschil met de week ervoor. Dit zou kunnen door de grotere hoeveelheid Nederlanders die naar de sneeuw afgereisd is. In de tweede week had namelijk het midden en noorden van het land vakantie.

Meest voorkomende ongelukken?

De meeste meldingen gingen over wintersporters met letsel aan hun knie, wervel of heup. Daarnaast kwamen er ook meerdere meldingen van hersenschuddingen binnen. De meest berichten kwamen uit Oostenrijk, Frankrijk en Italië. De grootste oorzaken van de ongelukken zijn volgens Eurocross wintersporters die zichzelf overschatten en niet goed voorbereid zijn. Heb jij ongelukken tijdens de voorjaarsvakantie op de piste gezien?

Lees ook: Alarmerende cijfers uit Frankrijk: flinke stijging in reddingsacties

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in