Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meer dan 30 cm sneeuw voorspeld in Limburg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Haal die sneeuwschep uit de schuur, je slee van zolder en check of je de juiste maat sneeuwkettingen voor je auto hebt. Het kan namelijk flink gaan sneeuwen in Nederland. Misschien dan. Heel misschien. Maar als dat toch eens zou gebeuren, zorg dan dat je er klaar voor bent.

Veel sneeuw in Nederland op komst?

Eerder deze week was het in Limburg al wit en nu we ver vooruitkijken op de weerkaarten zien we nog eens sneeuwval aankomen. En niet dat kleine beetje dat er voor morgen voorspeld is, maar een echte sneeuwdump. Volgens de kaarten van WXCharts kan er tot en met volgende week vrijdag in het zuiden van Limburg maar liefst 32 centimeter sneeuw vallen. Kijken we naar de voorspelling die Windy toont, dan kan er in Mechelen zelfs 35,9 centimeter sneeuw naar beneden komen.

Betrouwbaar?

In hoeverre die voorspellingen betrouwbaar zijn? Je raadt het antwoord vast al: niet zo heel betrouwbaar. Het kan vriezen of het kan dooien. Wij hebben er persoonlijk niet zo veel vertrouwen in dat er een dik pak sneeuw gaat vallen in ons kikkerlandje, maar we zouden het wel geweldig vinden. Daarom worden wij stiekem toch wel blij van dit soort kaartjes, ook al zorgt de sneeuw in Nederland voornamelijk voor chaos op de weg.

Witte kerst in Nederland

Waar wij in ieder geval hopen is op een witte kerst in Nederland. De laatste dateert alweer uit 2010. Het was toen in de week voorafgaande aan kerst erg koud en het sneeuwde regelmatig. Men spreekt over een ‘witte’ kerst als er op beide kerstdagen in De Bilt om 9 uur in de ochtend een gesloten sneeuwdek is gemeten. Dus niet als er op een van de kerstdagen een laagje sneeuw in Limburg valt, dat telt niet. Wij blijven duimen en een deel van ons team neemt het zekere voor het onzekere en vertrekt de komende weken naar de sneeuw.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in