Nieuwsalert per mail ontvangen

Maze en Kostelic winnen slalom

Lekker weer was het niet in Slovenië, maar de wedstrijdleiding besloot vanochtend de slalom ondanks de vele regen toch te startten. Na een perfecte tweede run was het de Kroaat Ivica Kostelic die de voorlaatste slalom van het seizoen op zijn naam schreef. Bij de vrouwen was het Tina Maze die haar concurrenten de baas was.

Met de winst van Maze blijft het spannend in de strijd om de slalom titel van dit seizoen. Zij nam in het slalom klassement de leiding over van de jonge Mikaela Shiffrin, waardoor volgende week de beslissing gaat vallen. De afstand is klein, dus degene die volgende week wint, pakt de titel. De sneeuwconditie veranderde drastisch tussen de eerste en de tweede run en dat was te zien aan de tijden. Zo skiede Maze de tweede run bijvoorbeeld bijna vier seconden langzamer dan de eerste. “De ondergrond in de eerste run was totaal anders dan die in de tweede run. Je moet snel kunnen aanpassen en dat is me gelukt. Ik ben erg trots op deze prestatie,” is wat de winnares hierover zei. Naast Shiffrin, die op de derde plaats eindigde, mocht ook Wendy Holdener het podium beklimmen.

Het slechte weer zorgde ook in Kranjska Gora voor lastige condities. Ivica Kostelic bleek zich het best thuis te voelen in de natheid en greep met een tijd van 1.45.81 de winst voor Marcel Hirscher en Mario Matt. Hirscher was direct na de eerste run al zeker van de slalom titel, maar daar werd zijn focus niet minder op. De overall titel ligt namelijk nog steeds binnen zijn bereik en daarvoor had hij de punten van vandaag hard nodig.

Volgende week is de grote eindstrijd voor de skiers. In Lenzerheide, Zwitserland kunnen de laatst punten binnengesleept worden in de World Cup finale van dit seizoen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in