Nieuwsalert per mail ontvangen

Marsaglia wint en Franz valt hard

De Italiaan Matteo Marsaglia heeft vandaag in Beaver Creek de overwinning op de super-g op zijn naam geschreven. Favoriet Svindal werd tweede en de Oostenrijker Reichelt mocht als derde het podium betreden. Lindsey Vonn wint voor de zesde keer op rij in Lake Louise de afdaling. Max Franz, die vorige week nog tweede werd op de afdaling, kwam hard ten val. Na een botsing met een paaltje raakte de Oostenrijker direct bewusteloos.

Franz klapte met zijn hoofd hard op de piste en kwam tot stilstand in een positie waarbij zijn schouder klem kwam te zitten. Naar verluidt maakt Franz het op dit moment goed en houdt hij geen zware blessures over aan de crash. Toch is hij naar het ziekenhuis getransporteerd om uitsluitsel te geven.

Voor Marsaglia is het zijn eerste podiumplek ooit. Elk seizoen skiet hij wel een aantal snelle races, maar in de top drie mocht hij nog nooit belanden. Svindal was veruit de favoriet voor deze race, maar hij maakte een fout in het laatste deel van de race. Hoewel hij graag had gewonnen, is hij tevreden met zijn tweede plek. Svindal: “Marsaglia maakte geen fouten en dat is hoe je races wint.”

Na de zoveelste winst van Vonn wordt Lake Louise ook wel Lake Lindsey genoemd door de locals. Morgenavond skiën de mannen de reuzenslalom en de vrouwen de super-g.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in