Nieuwsalert per mail ontvangen

Marcel Hirscher wint eerste slalom van het seizoen

Marcel Hirscher2In het Finse Levi was het vandaag Marcel Hirscher die wederom oppermachtig was op de slalom. Hiermee maakt hij duidelijk dat zijn favorietenstatus terecht is dat hij zijn vorm niet kwijt is. Het was de eerste slalom van seizoen 2013/2014 en Hirscher heeft de toon gezet met de snelste tijden op beide runs. 

Het afgelopen seizoen stond de Nederlandse Oostenrijker alle negen keer op het podium tijdens de World Cup races en met deze winst is het zijn tiende podium op rij. Zowel de eerste als tweede run was perfect, wat hem het goud en een rendier oplevert. Naast Marcel Hirscher stonden Mario Matt als tweede en Henrik Kristoffersen als derde op het podium. Matt skiede in de eerste run de derde tijd en gooide in de tweede run het gas vol open. Helaas voor hem was het net niet genoeg voor de eerste plek.

Qua weersomstandigheden hadden de skiërs niets te klagen. Het zicht was goed, het was droog en de sneeuw was perfect. Het laatste was vanochtend vroeg echter nog niet het geval: afgelopen nacht sneeuwde het nog 10 centimeter in het skigebied.“De organisatoren moesten hard werken om de piste gereed te krijgen voor de start, sneeuwval is altijd een grote uitdaging. Gelukkig is er een groep jonge en enthousiaste mensen die graag helpen en de handen uit de mouwen steken aan het werk geweest. Zij hebben ervoor gezorgd dat de condities perfect waren voor de racers,” aldus FIS race directeur Hans Pieren.

Marcel Hirscher vertelde kort na zijn laatste run erg blij te zijn met zijn resultaat in Levi. “Het is geweldig, maar het is niet makkelijk om de favorietenrol te hebben. Het is zeker een extra last op je schouders.” Van de last op z’n schouders hebben de toeschouwers overigens niets kunnen zien, want er was helemaal niets aan te merken op zijn race.

Over twee weken mogen de skiracers zich weer aanmelden voor de volgende World Cup race. De mannen skiën dan in Lake Louise de de afdaling en de Super G en de vrouwen in Beaver Creek de Super G en de reuzenslalom.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in