Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man door pistenbully overreden

Rode pistenbully in de sneeuw | pistenbullybestuurder

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een gruwelijk ongeval vond gisteren plaats in de Silvretta Arena. Een Duitse man werd daar in het bijzijn van zijn zoon en dochter door de frees van een pistenbully overreden. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Samen met zijn zoon en dochter skiede de man om 17.15u van de ‘Paznauner Thaja’ naar beneden. Op een hoogte van 1780 meter reed daar op een vlak stuk een pistenbully richting het dal. Eenmaal in de buurt van de pistenbully kwam de 57-jarige Duitser ten val en zou hij tegen de linkerkant van de frees van de pistenbully aangekomen zijn. Die rolde over hem heen voordat de bestuurder ook maar iets kon doen. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Een onderzoek werd direct ingesteld. Op het eerste gezicht lijkt de 34-jarige bestuurder van de pistenbully geen blaam te treffen. Hij reed met zijn machine naar beneden en de Duitser viel ertegenaan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het om een ontzettend tragische ongeval gaat en dat de kinderen en de pistenbullybestuurder getraumatiseerd zijn door het voorval. Bah, wat een naar verhaal. Wij hopen dat de kinderen goed opgevangen worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in