Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man dreigt met bom nadat tv-commentaar WK alpineskiën wegvalt

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een gepensioneerde skifan heeft de Zwitserse radio- en televisiezender SRF bedreigd met een bom, omdat het tv-commentaar tijdens het WK alpineskiën van 2023 wegviel. Soms laat je je door je gevoel meeslepen, maar deze situatie is wel erg extreem. Inmiddels is het voorval onderzocht en de man veroordeeld voor de bommelding.

Bommelding bij SRF tijdens uitzending WK skiën

Het bijzondere voorval vond plaats op 19 februari tijdens de afsluitende wedstrijd van het WK alpineskiën van 2023, dat dit jaar gehouden werd in Courchevel en Méribel. Een man uit het Zwitserse kanton Luzern bedreigde die dag de SRF-studio met een bom. Hij was boos omdat het tv-commentaar wegviel tijdens de tweede run van de herenslalom. In zijn emotie belde de gepensioneerde de zender op en in de loop van dat gesprek dreigde hij een bom in de SRF-studio te gooien. Dit blijkt uit de strafbeschikking van het Openbaar Ministerie van Luzern.

En toen?

SRF schakelde meteen de politie in. Uit een dwangbevel blijkt dat de man vervolgens een dag in hechtenis heeft gezeten. SRF heeft de man aangegeven voor bedreigingen en beledigingen, maar de strafrechtelijke vervolging werd op 2 maart ingetrokken. Volgens de politie vormt de man geen gevaar.

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak echter op eigen initiatief voor de rechter gebracht in een poging om de bevolking bang te maken. Volgens het Zwitserse Wetboek van Strafrecht is een bedreiging ook verbaal strafbaar. De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete. In totaal moest hij 480 CHF (omgerekend ongeveer: € 494,-) proceskosten en een boete van 100 CHF (omgerekend ongeveer: € 103,-) betalen. De man heeft aansluitend zijn verontschuldiging aangeboden.

Reactie van SRF

Het hoofd van SRF, Daniel Knoll, laat in een interview met nieuwswebsite 20 minuten nog het volgende weten: “De bedreiging van de man heeft een drempel bij de redactie overschreden, vandaar dat de politie is ingeschakeld. Bij SRF wordt elke bedreiging serieus genomen.” Alle criminele aanklachten tegen hem zijn inmiddels ingetrokken. “De getroffen medewerkers hebben voorbeeldig gereageerd. Bedreigingen zijn helaas een toenemend onderwerp en komen meerdere keren per jaar voor bij SRF.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in