Nieuwsalert per mail ontvangen

40 van de 200 skistations in Frankrijk zijn open

Met de kerstvakantie voor de deur beginnen veel skigebieden zich toch wel zorgen te maken over de sneeuwcondities. Waar de Franse skigebieden normaal gesproken met vol vertrouwen uitkijken naar de kerstvakantie, maken zij zich momenteel toch wel druk over de sneeuwcondities. Slechts 40 van de 200 skistations zijn momenteel geopend en dat zijn statistieken die de Franse skigebieden niet gewend zijn.

Frankrijk, Zwitserland, Italë en Oostenrijk zijn normaal gesproken de populairste skigebieden tijdens de kerstvakantie. Momenteel zijn de sneeuwcondities niet ideaal en wachten veel skistations nog steeds op hun opening. “Natuurlijk is het verontrustend dat de sneeuwcondities zo matig zijn, maar als komende week de temperatuur flink gaat dalen dan kunnen veel skistations alsnog geopend worden”, aldus Michel Giraudy, de president van de Franse Bergen. In totaal zijn er maar 40 van de 200 skistations geopend, wat met de kerstvakantie in het vooruitzicht niet positief is. De grote skigebieden hebben geen problemen, maar de gebieden onder de 2.000 meter grens maken zich zorgen.

Les Deux Alpes heeft al vroeg zijn deuren kunnen openen door de gunstige ligging en gletsjer. Ondanks dit gegeven is het nog steeds te hopen dat er snel goede sneeuw komt, want de condities zijn bij lange na niet te vergelijken met voorgaande jaren.

Ondanks het gebrek aan sneeuw in Frankrijk blijven de Franse skigebieden hoop houden op een witte kerst. De stations in de Franse Pyreneeën moeten allemaal in staat zijn te openen deze week. In ieder geval hopen zij op een capaciteit van minimaal 50% te draaien, om zo de grote horde aan toeristen te kunnen verwelkomen.

Bron: Thelocal.fr

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in