Nieuwsalert per mail ontvangen

Luchtfoto’s van Zell am See en Kaprun uit de cockpit

Je zou het niet denken, maar als piloot boven de Alpenlanden heb je het zwaar. Als je een wintersportliefhebber bent tenminste. Elke keer als er nieuwe sneeuw is gevallen zie je het, maar je kunt er niets mee. Zo ook piloot en skileraar Tyrone, die gisteren een paar foto’s maakte van Zell am See en Kaprun toen hij op weg was naar Barcelona.

De foto’s zijn genomen van een hoogte van 36.000ft met een snelheid van 475 knopen, oftewel 880 km/h, vanuit de cockpit van een Boeing 737-800. Op de eerste foto zie je de Kitzsteinhorn liggen. Zie je al welke het is?

Oké, hier dan van dichterbij. De nieuwe Gletscherjet is vanaf grote hoogte dus nog niet te spotten.

En dan de Zeller See van boven. Een prachtig meer in zowel de zomer als winter. Frank en ik zijn afgelopen zomer een paar dagen te gast geweest in het dorp en stonden versteld van de verscheidenheid aan activiteiten in de regio.

Wat ik me meteen afvroeg is hoe Tyrone weet waar hij precies boven vliegt. Als ik in het vliegtuig zit vind ik het al lastig om de stad waar ik opgegroeid ben te herkennen. Zijn uitleg: “Wij navigeren aan de hand van zogenaamde ‘waypoints’, waardoor wij kunnen zien waar wij ons precies bevinden.” Op de kaart hieronder zie je deze waypoints.

De rode driehoeken zijn de GPS waypoints, de gele ballonnetjes zijn hoge bergtoppen, de witzwarte vliegtuigicoontjes zijn de kleine vliegvelden, de oranje de middelgrote en de gele de grote. 

De kaart hieronder is Zell am See van iets dichterbij. De piloten kunnen dus zien waarboven er precies gevlogen wordt. Het kruisje op de kaart is door Tyrone zelf ingesteld en staat op deze kaart ingesteld op het begin van de lift naar de Kitzsteinhorn.

Hoe het er dan in de cockpit uitzag gisteren zie je op deze foto. Probeer jij maar eens zonder waypoints te bepalen welke berg de berg is die je zoekt.  

Op de foto hierboven zie je duidelijk dat het nog geen winter is, dan zou het er net iets minder groen uitzien zoals de foto uit het archief hieronder. Misschien dat het er na de sneeuwval van woensdag enigszins zo uitziet. 

Voor nu krijgen jullie de groeten vanuit de cockpit van Tyrone. Als hij meer mooie luchtfoto’s heeft vind je ze bij ons op de website. Wil je meer foto’s en video’s vanuit de lucht zien, neem dan eens een kijkje op de PilotsLife737 pagina.

Ter afsluiting totaal iets anders. Heb je ooit wel eens iemand de moonwalk op skischoenen zie doen? Ivica Kostelic doet het voor je.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in