Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: de sneeuw is top vandaag op de Stubaier Gletscher

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Hoe het vandaag is op de Stubaier Gletscher? Collega Miranda is vandaag op de pistes van het Oostenrijkse skigebied en kan het weten! De dag begon erg bewolkt, maar het klaart steeds meer op. Inmiddels is de lucht overwegend blauw! Daarnaast zijn de pistes heerlijk rustig en het allerbelangrijkste: de sneeuw is top!

Zo is het vandaag op de Stubaier Gletscher

Zoals je al in het actuele weerbericht kon lezen is het vandaag redelijk mild op de piste. Dit komt door een föhnwind. Ook op de Stubaier Gletscher is deze te merken, vanochtend was het 1 graad in het dal en nu rond het middaguur is het op 2680 meter 4 graden. Er staat een behoorlijk windje, maar deze merk je alleen als je in de lift zit. De pistes zijn redelijk beschut dus kun je heerlijk afdalen, aldus Miranda. Er is een klein laagje verse sneeuw gevallen gisteren en hierdoor is de sneeuw echt top!

Hoe heerlijk zijn deze beelden?!

Vandaag kun je helemaal tot in het dal afdalen, de meeste pistes zijn geopend! Op dit moment kun je skiën of snowboarden op ruim 57 km aan piste en gebruik maken van 20 verschillende liften. Volgens het laatste sneeuwbericht uit het skigebied ligt er 160 centimeter sneeuw op de berg (3000 meter). In het dal ligt 30 centimeter (1700 meter) sneeuw. Zo ziet dat eruit:

Ga jij nog op wintersport de komende maanden? Zoals je kunt zien gaat dat nog prima, laat ons weten waar je nog heen gaat om te skiën of snowboarden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in