Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: beetje verse sneeuw voor veel Oostenrijkse skigebieden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De voorspelde sneeuw is gekomen. Of nou ja, op hoogte dan. Onze collega’s zijn met de familie in de Oostenrijkse sneeuw en vertellen ons allemaal hetzelfde: het regent in het dal en het sneeuwt op hoogte. En dat laatste is natuurlijk goed nieuws.

Neerslag vandaag

De weersomstandigheden in Oostenrijk zijn niet overal heel ideaal om op de piste te staan. In het dal regent het vandaag in veel skigebieden en boven de circa 1300 meter sneeuwt het. Het waait bovendien en het zicht is veelal slecht. Dat kan dus ook anders. Maar gelukkig verandert het weerbeeld de komende dagen.

Vandaag en morgen wat sneeuw

Voor veel skigebieden was een beetje sneeuw wel nodig en in Zwitserland en Oostenrijk valt er vandaag lekker wat neerslag. Het is geen grote dump, maar lokaal kan er op hoogte (dus boven de sneeuwgrens) tot wel 30 centimeter sneeuw vallen. Op de meeste plekken zijn het echter slechts enkele centimeters sneeuw. In de loop van de nacht daalt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter, dus mogelijk worden wintersporters morgen wel wakker met een klein vers laagje wit in de dorpen. Met name morgenochtend sneeuwt het, daarna wordt het droog. Woensdag lijkt de beste dag van de week te worden qua zon en daarna neemt de kans op sneeuw toe.

Update uit de sneeuw

Collega Thijs is in het Klostertal in het skigebied Sonnenkopf en vertelt: “Wij zitten vandaag in het dal en hebben de hele dag al regen. Boven sneeuwt het volgens de familie, maar wij zijn met de kleine in het dal gebleven. Morgen zijn wij aan de beurt. In Saalbach viel vandaag ook sneeuw, laat Anne met onderstaande foto’s zien. Verder liet collega Joeri nog even van zich horen vanuit Oberstdorf-Kleinwalsertal: “Wat lager in het skigebied zien we vooral natte sneeuw, wind en mist. Maar boven wel verse sneeuw en zelfs wat zon.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in