Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVE-UPDATE 1/3: Eerste sneeuwvlokken te zien in de Alpen

Wintersportredacteur

Ja, het belooft een mooie dag te worden in de Alpen. We schreven gisteren al over de verwachte sneeuwval in de Alpen en dat stemde onze volgers zeer positief. Het bericht werd meer dan 50 keer gedeeld en op dit moment bijna 500x ‘gevindikleukt’. Daarom voor jullie vandaag 3 live-updates van de sneeuwval uit de Alpen.

We starten om 08.00u, zodat je voordat je op je werk aan de slag kan even een kijkje kan nemen naar hoe het er nu in de bergen uitziet. Daarna schrijven we om 12.00u nog een update voor in de lunchpauze met hopelijk al veel sneeuw en rond 17.00u zodat je aan het einde van de werkdag kunt kijken hoe je geliefde wintersportland erbij ligt. Morgen wordt het wat beter weer, dus wellicht dat we dan alvast wat kiekjes hebben van sneeuw én zon.

Laten we beginnen met een overzichtje van de weerradar. Dit is hoe het er om 07.30u uitzag, redelijk hoopvol dus!

Laax

Nu eens kijken of we die roze vlek ook al terugzien in de bergen. We nemen een kijkje in het Zwitserse skigebied van Laax, dat precies onder de roze wolk ligt. Daar is het de afgelopen uren al flink tekeer gegaan en we verwachten dat het daar nog wel even blijft door sneeuwen.

JUNGFRAU
Ischgl

Dan gaan we even de grens over richting Oostenrijk en bekijken we het gebied dat ook onder de roze wolk ligt. Ischgl als eerst. Echt vrolijk worden we niet van de kwaliteit van het beeld, maar we kunnen wel zien dat de roze wolk z’n invloed heeft gehad. Hoeveel centimeter schatten we dit? Misschien 5, 10? Genoeg om alvast kriebels te krijgen en later op de dag terug te komen voor meer sneeuw.

Solden

De laatste foto – voor nu dan – komt van een hoogte van 2.973 meter, bovenaan de Schwarze Schneidbahn in Sölden. Ook daar de eerste sporen van de winter.

Oké, nu maar aan het werk dan en dan zien we je in de lunchpauze terug. Fijne dag!

Lees ook: Gratis skipas voor kinderen tot 15 jaar

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in