Nieuwsalert per mail ontvangen

Link tussen Alpe d’Huez en Les 2 Alpes een stap dichterbij

Al decennia wordt er over de verbinding van Alpe d’Huez en Les 2 Alpes gesproken, maar vandaag onthult PlanetSKI de concrete plannen die de gebieden hebben. In 2004 werd er voor het eerst officieel over de mogelijke verbinding van de twee bekende wintersportdorpen vergaderd en op dit moment lijkt het erop dat er in 2020 dan eindelijk een lift staat waardoor een reusachtig skigebied ontstaat.

Dankzij de lift zou het nieuwe skigebied over meer dan 450 kilometer aan pistes beschikken. Het voorstel dat nu op tafel ligt is de bouw van een 8 kilometer lange 3S gondellift met 8 liftsteunen. Met deze lift kunnen 3.000 personen per uur worden vervoerd. De duur van een ritje is ongeveer 18 minuten. Vergelijkbare liften staan in Whistler en in Avoriaz. Op dit moment wordt een bedrijf opgezet om het project te financieren en er zijn al een aantal vergunningen verkregen. Alle partijen lijken vol vertrouwen over de bouw van de lift.

Volgens marketing director van de Alpe d’Huez liftmaatschappij Christian Marie is het essentieel dat de lift gebouwd wordt om bij de beste skigebieden in de wereld te horen. “We zijn nu bezig met het opzetten van een gezamenlijk bedrijf met Les 2 Alpes om het project te financieren. We verwachten dat er € 40 miljoen geïnvesteerd moet worden.” Ook wordt gehoopt dat het toerisme in de zomer aantrekt door het project. Onder andere mountainbikers en wandelaars hebben profijt van de lift.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in