Nieuwsalert per mail ontvangen

Lindsey Vonn niet in World Cup wedstrijd mannen

Gistermorgen heeft de FIS tijdens de herfst meeting besloten dat Lindsey Vonn niet mee mag doen aan de World Cup race in Lake Louise, zoals zij zo graag had gewild. Vonn wilde voor één keer meedoen aan een afdaling voor mannen om te zien of zij zich met het andere geslacht kon meten. FIS heeft bevestigd dat personen van het ene geslacht niet mee mogen doen aan races van het andere geslacht. Voor Vonn wil de federatie geen uitzondering op de regels maken.

Voor Lindsey Vonn was deelname aan de mannen afdaling een persoonlijke uitdaging. Lindsey was niet van plan om het hele toernooi deel te nemen, maar wilde aan één race deelnemen om te kijken waar ze staat. De afdaling in ‘Lake Louise’ op 30 november, waar zij in haar loopbanen al heel wat titels heeft weten te pakken, zou goed gepast hebben in haar schema. Sinds de World Cup in 2004 heeft Vonn hier 9 van de 14 races gewonnen.

Zelf zegt Vonn: “Bij Lake Louise heb ik de meeste kans om met de mannen te kunnen concurreren en om die reden ben ik benieuwd wat voor tijd ik tegen hen kan neerzetten.” Ze traint ze veel met de mannen en legt de races ook vaak af op mannen ski’s.

President Gian-Franca Kasper van de FIS heeft aangegeven dat het een lastige beslissing was. Het grootste struikelblok waar zij tegenaan lopen is waar de grens gelegd gaat worden in de toekomst. Het zou namelijk inhouden dat alle vrouwen zouden mogen deelnemen aan een mannen toernooi, als Lindsey Vonn toestemming had gekregen.

Vonn mag wel als voorloper de afdaling vlak voor de mannenrace doen, maar wanneer zij dit doet mag zij niet meer mee doen in de vrouwen competitie. De reden hiervoor is dat de vrouwen een dag later dezelfde afdaling skiën. De afdaling maken voor aanvang van de mannenrace zou Lindsey een oneerlijk voordeel opleveren ten opzichte van de andere vrouwen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in