Nieuwsalert per mail ontvangen

Lindsey Vonn misschien een maand eerder terug

Lindsey Vonn SochiLindsey Vonn zei zich woensdag helemaal fit te voelen tijdens de Olympische media bijeenkomst van de VS. Ze zou wel eens eens eerder dan gepland haar comeback kunnen maken, einde deze maand in plaats van eind november. De kans bestaat dat zij al tijdens de World Cup opening in Sölden actief is. Die vindt plaats op 26 oktober en haar vriend Tiger Woods speelt daar deze week de ‘Presidents Cup’. 

Vonn blesseerde eerder dit jaar op de Wereldkampioenschappen haar rechterknie en moest daar met een helikopter afgevoerd worden. Na haar val op 5 februari is ze volop bezig geweest met haar herstel en zou zij 29 november haar eerste wedstrijd weer skiën. Het herstel gaat echter beter dan gedacht, waardoor ze misschien eerder ten strijde trekt. “Ik heb mijn knie nog niet tot het maximale gepusht, maar ik heb er geen twijfel over dat ‘ie dat ook volhoudt,” zei ze tegen de verslaggevers op het media event in Park City.

Er werd over gesproken dat Vonn’s blessure haar schema op de Olympische Spelen overhoop zou gooien en dat ze alleen op de snelle onderdelen van start kon gaan – afdaling, super-G en super combinatie misschien. Als ze nu al terugkomt op een technisch onderdeel, de reuzenslalom in Sölden, zou ze ook een (vrij) compleet programma in Sochi moeten kunnen skiën. Vonn liet doorschemeren om in verband met haar knieblessure dit seizoen nog geen slalom te willen skiën. In 2010 won zij op de Olympische spelen goud op de afdaling en brons op de Super-G.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in