Nieuwsalert per mail ontvangen

Lindsey Vonn in World Cup wedstrijd voor mannen

De Amerikaanse alpineskiester doet al meer dan tien jaar mee in het vrouwenklassement voor de wereldbeker en heeft de nodige prijzen gewonnen. Vonn is viervoudig winnaar van het algemeen World Cup klassement en is de huidige Olympisch kampioene. Hoewel ze dit seizoen weer gewoon op jacht is naar goud in het vrouwenklassement van de World Cup, is ze klaar voor een nieuwe uitdaging. De sportvrouw van het jaar 2010 zou het eens in haar leven willen opnemen tegen de mannen. Ze heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de internationale ski federatie (FIS), die verantwoordelijk is voor de organisatie van de wereldbekerwedstrijden.

De race waaraan Vonn mee wil deelnemen is de eerste World Cup afdaling van het seizoen voor de mannen en vindt plaats in Lake Louise. Dezelfde afdaling is een week later het toneel voor de afdaling van de vrouwen en dat is precies wat haar toelating in de weg staat. De regels van de FIS laten het niet toe om binnen vijf dagen voor de eerste trainingsrun of wedstrijd te trainen op de wedstrijdafdaling. Deelnemen aan de mannenrace zou Vonn een oneerlijk voordeel geven ten opzichte van de andere deelnemers aan de vrouwenrace, ook al is die net iets anders opgezet.

Om duidelijk te maken dat het de topsportster niet gaat om een extra voorbereidingskans, is ze bereid om twee van de oefenruns voorafgaand aan de vrouwenraces te laten schieten. Toch zal Vonn niet meedoen aan de mannenrace als zij dan punten verspeeld in haar eigen competitie. Dat weekend zijn er twee afdalingen en super G waarmee belangrijke punten voor de klassementen te verdienen zijn. Uiteraard zou ze het erg jammer vinden als FIS besluit haar geen toegang te verschaffen.

Zelf hoopt de skister in een mannenrace op een plaats tussen de eerste dertig skiërs, maar zij weet ook dat niet iedereen in de skiwereld daarin gelooft. De FIS behandeld de aanvraag tijdens hun volgende meeting op 3 en 4 november.

Bron: New York Times

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in