Nieuwsalert per mail ontvangen

Lindsey Vonn geopereerd en volledig herstel wordt verwacht

Zondag is topskiester Lindsey Vonn een succesvolle operatie ondergaan vanwege haar crash in de WK Super G een aantal dagen eerder. In Schladming, Oostenrijk, scheurde zij dinsdag haar voorste kruisband en haar mediale knieband. Daarnaast brak zij haar rechter scheenbeen. De arts van het U.S. ski team Dr. Bill Sterret gaat uit van een volledig herstel. 

Sterret stelde dat Vonn op het moment comfortabel aan het rusten is. Hij durft nog geen uitspraak te doen over de herstelperiode, maar zei het volgende: “Het succespercentage van een dergelijke behandeling ligt hoog. Moderne operatie technieken gecombineerd met een agressieve revalidatietraining helpen Lindsey aan een volledig herstel. Ze zal alles doen wat mogelijk is om zo snel mogelijk terug te keren naar het competitieve skiën.

Het is geen goed jaar voor Lindsey en dit is de tweede keer dit seizoen dat ze uit competitie is. In december 2012 gaf zij aan rust nodig te hebben en stopte een tijdje met racen. Ze was net voor de WK weer terug en kan voorlopig dus ook niet skiën.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in