Nieuwsalert per mail ontvangen

Ligety grijpt vierde GS titel

Voor de vierde keer is Ted Ligety seizoenskampioen op het onderdeel reuzenslalom. Deze titel stelde hij vandaag veilig in het Sloveense Kranjska Gora, waar hij de voorlaatste reuzenslalom van het seizoen won. Hij bouwde zijn voorsprong op Marcel Hirscher uit zodat die hem in de laatste race niet meer in kan halen. In het Duitse Ofterschwang werd hetzelfde onderdeel geskied door de vrouwen, waar Anna Fenniger won. 

Het warme weer en de regen hadden geen positieve invloed op de sneeuwkwaliteit, waardoor het Ligety niet makkelijk werd gemaakt. Hij startte als laatste in de tweede run en dat is met die omstandigheden absoluut niet in het voordeel. Toch leek het hem niet te deren, want hij skiede alsnog een goede run. Ted liet echter weten geen fan te zijn van slecht weer: “Skiën in de regen is niet mijn favoriet. Ik ben opgegroeid in Park City, Utah, waar het altijd onder nul is en de zon schijnt.”

Met de winst in Slovenië schopt Ligety het fenomeen Tomba van de derde plaats als het gaat om het aantal reuzenslalom overwinningen. Hij heeft met zijn 16 overwinningen echter nog wel even te gaan voor hij de nummer één en twee van de troon staat. Stenmark is namelijk goed voor 46 overwinningen op het onderdeel en Von Grüningen voor 23.

Het weer bij de vrouwen was gelukkig beter. Hoewel het in de ochtend nog regende, klaarde het nog op voordat de race startte. Anna Fenniger toonde vormbehoud na haar winst afgelopen zondag in Garmisch-Partenkirchen en was vandaag wederom de snelste vrouw. Tina Maze eindigde op de tweede plaats met 0.44 seconden verschil. Viktoria Rebensburg was de derde vrouw op het podium met bijna een seconde achterstand.

Morgen word de gewone slalom gehouden in Duitsland en Slovenië. De mannen race staan gepland om 09:30u en de vrouwen starten een uur later.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in