Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Liften in Gaißau-Hintersee nog steeds niet in gebruik

(© Gaißau-Hintersee)

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het skigebied van Gaißau-Hintersee draaien de liften nog steeds niet. En dat komt hoogstwaarschijnlijk niet door de sneeuwcondities, ook al wordt dat wel officieel als reden gegeven.

Ook kerstvakantie niet geopend

Het skigebied dat 34 kilometer aan pistes telt en op 25 minuten rijden van Salzburg lifg heeft dit jaar nog geen piste geopend. Zelfs in de kerstvakantie konden wintersporters niet de piste op en dat is natuurlijk niet goed voor de omzet. De 60 medewerkers van het skigebied zijn daar niet blij mee en zijn bang voor hun jobs.

Officieel vs officieus

De officiële reden dat het skigebied niet opengaat: tekort aan sneeuw. De sneeuwlaag op de pistes zou te dun zijn om te skiën. De reden die niet naar buiten gebracht is, is dat de Chinese hoofdinvesteerder de noodzakelijke betalingen niet heeft gedaan. Het gerucht gaat dat de werknemers daarover al zijn geïnformeerd.

Chinese overname

Twee jaar geleden werd het skigebied voor 75% overgenomen door de J&Y-Holding van een Chinese investeerder. De rest van de aandelen behoort toe aan drie ondernemers uit Salzburg. Zij zijn niet bereikbaar voor commentaar, aldus de ORF. Er zou aan een herstructurering van het management gewerkt worden. Daar kopen lokale ondernemers én werknemers natuurlijk niets voor. Iedereen wacht op officiële informatie en hoopt zo snel mogelijk het skigebied te kunnen openen, zeker met de nieuwe sneeuw in het vooruitzicht.

Oostenrijks skigebied krijgt Chinese CEO

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in