Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lichaam na 52 jaar gevonden op Oostenrijkse gletsjer

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op de Hochgruberkees in de Oostenrijkse gemeente Fusch is een vermist lichaam gevonden. Twee wandelaars kwamen de menselijke resten afgelopen donderdag tegen op de gletsjer op ongeveer 2800 meter hoogte. Waarschijnlijk zijn de overblijfselen van een man die in 1971 verongelukte in het gebied.

Sinds 1971 vermist

Opnieuw is er vanwege het terugtrekken van de gletsjers een lichaam gevonden in Oostenrijk. Dit keer op de Hochgruberkees in de buurt van de Glocknerstraße op zo’n 2800 meter hoogte. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een bergbeklimmer die in augustus 1971 vermist raakte in dit gebied. Op het lichaam is een persoonlijk document gevonden waarin staat dat het om een man uit Opper-Oostenrijk gaat, geboren in 1917.

Lichaam geborgen en onderzoek loopt

De politie heeft het lichaam geborgen met een helikopter. In het dal is een autopsie uitgevoerd. Een DNA-test die absolute zekerheid biedt, is nog niet uitgevoerd. Familieleden worden momenteel gezocht om het DNA te kunnen vergelijken.

Meerdere lichamen gevonden deze zomer

Als gevolg van de impact van klimaatverandering ondergaan gletsjers een proces van smelten en terugtrekking. Dit heeft geleid tot een toename in het vinden van overblijfselen van bergbeklimmers die lange tijd vermist waren. Hoewel deze ontdekkingen voor degenen die ze doen schokkend zijn, brengen ze eindelijk de langverwachte geruststelling aan de families van de vermisten. De afgelopen tijd zijn er ook twee vondsten gedaan op de gletsjer boven het Zwitserse Zermatt. Daarnaast zijn er ook overblijfselen gevonden op de Schlatenkees bij Matrei in Osttirol.

› Sinds 1986 vermiste man teruggevonden op gletsjer bij Zermatt
› Nóg een lichaam gevonden op smeltende gletsjer bij Zermatt
20 jaar vermist: lichaam gevonden in Oostenrijk op de gletsjer

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in