Nieuwsalert per mail ontvangen

LET OP: 11.30 uur start koningsnummer Hahnenkammrennen

Wintersportredacteur

Voor de mensen die het eventueel vergeten zijn, om 11.30 uur precies start het koningsnummer bij de Hahnenkammrennen. Zoek even naar de zender van Eurosport op je televisie en ga lekker achterover zitten. De meest begeerde race van het seizoen start dan in Kitzbühel en ook als je niet van wedstrijdskiën houdt, dan is het kijken naar deze race zeker de moeite waard. De snelheden, adrenaline en spanning zijn zelfs vanachter je tv-scherm merkbaar!

Waar kan ik kijken?

Helaas kunnen we niet allemaal live aanwezig zijn bij de Hahnenkammrennen, maar gelukkig hebben ze daar de tv voor uitgevonden. Hieronder de zenders en uitzendtijden voor het koningsnummer van de Hahnenkammrennen.

Zaterdag 25 januari 2020
11:30 uur: Hahnenkamm Afdaling (Streif)
11:25 – 13:00 uur: Eurosport 1
11:15 – 12:55 uur: ARD

Cijfers en weetjes

Dit jaar vieren ze in Kitzbühel het 80-jarig jubileum van de Hahnenkammrennen. Deze beroemde, en beruchte, race heeft al aan menig atleet de kniebanden gekost en zorgt elk jaar weer voor een groot spektakel. Hieronder wat cijfers en weetjes over de Hahnenkammrennen.

  • Snelheden lopen op tot 150 km per uur
  • De eerste hahnenkammrennen werd in 1931 georganiseerd
  • Prijzengeld dat verdeeld wordt dit weekend komt neer op €725.000,-
  • Prijzenpot dit jaar is historisch hoog vanwege 80-jarig jubileum
  • Favoriet om de afdaling te winnen, Dominik Paris, staat dit jaar niet aan start. Hij heeft afgelopen week zijn kruisbanden gescheurd tijdens een training op de Streif en komt de rest van het seizoen niet meer in actie.
  • Winnaar van de Super G gister is Kjetil Jansrud. De Noorse skiër met startnummer 19 skiede de snelste tijd en liet daarmee Aleksander Aamodt Kilde en Matthias Mayer, die lange tijd op een gedeelde eerste plek stonden, achter zich.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in