Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Les Orres vervangt Prébois-lift met moderne stoeltjeslift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het Franse skigebied Les Orres is flink aan het investeren in de verbetering van het gebied. In skiseizoen 2018/2019 werd hier de nieuwe Pic Vert stoeltjeslift gebouwd en nu is men bezig met de nieuwe Prébois stoeltjeslift. Deze vervangt twee oude liften en brengt skiërs straks vanuit Prébois naar het Plateau des Fontaines. Meer details over de nieuwe lift lees je hieronder.

Steeds meer gebieden vervangen de oude (stoeltjes)liften om het voor de wintersporters nog comfortabeler te maken.

Nieuwe Prébois stoeltjeslift in Les Orres

Het is gedaan met de oude tweepersoons Prébois stoeltjeslift. De lift draaide al sinds 1973 en is inmiddels gesloten. Hiervoor komt een nieuwe zespersoons stoeltjeslift in de plaats. De nieuwe lift zorgt voor een flinke verbetering, niet alleen qua comfort maar ook qua reistijd. In plaats van 11 minuten duurt een ritje omhoog nu net geen vijf minuten. Dat betekend dat de reistijd ruim gehalveerd is en je dus nog langer op de ski’s kunt staan! Hieronder zetten we de feiten en cijfers van de nieuwe Prébois stoeltjeslift voor je op een rijtje:

  • Soort lift: stoeltjeslift met weerkap
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Hoogte dalstation: 1626 meter
  • Hoogte bergstation: 1890 meter
  • Lengte traject: 1300 meter
  • Hoogteverschil: 264 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 4:50 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur

Wintersport Les Orres

Les Orres is een heerlijke bestemming voor de zonliefhebbers onder ons. Gemiddeld schijnt hier zo’n 300 dagen per jaar de zon en toch zijn de sneeuwcondities hier opvallend goed. Dit komt met name door de hoge ligging, want de pistes reiken tot een hoogte van 2720 meter. Laat Koning Winter toch op zich wachten, dan kunnen de meeste pistes besneeuwd worden door de sneeuwkanonnen. Het is een gevarieerd en afwisselend skigebied met in totaal 100 km aan pistes. Vlak boven het dorp liggen een aantal fijne groene pistes en hoger in het gebied vind je wat meer uitdagendere afdalingen. Opvallend is dat dit een van de skigebieden zonder gondels is in de Alpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in