Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Les Arcs verbreekt wereldrecord met fakkelafdaling

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Les Arcs heeft de langste fakkelafdaling ter wereld gemaakt. Hiermee hebben zij een wereldrecord gevestigd en staat hun naam officieel geregistreerd in het Guinnes Book of Records. In totaal hebben 2.887 personen deelgenomen aan de recordpoging en waren alle mensen voorzien van rood, wit en blauwe fakkels. Een prestatie waar het skigebied erg trots op is en waar zij alle deelnemers voor willen bedanken. 

Het vorige record stond op naam van het Zwitserse Schwarzsee, waar 2.854 personen aan deelnamen. Volgens de organisatie was de spanning duidelijk voelbaar toen alle mensen beneden aankwamen. “Is het record verbroken of niet?”. Toen eenmaal duidelijk werd dat zij het verbroken hadden was de ontlading groot In totaal was de route 4,5 km lang en zijn zij van 2.280 meter hoogte naar 1.720 meter gegaan. Hiermee hebben zij een hoogteverschil overbrugt van 560 meter. Een prestatie waarmee zij hun naam vastleggen in het Guinnes Book of Records

Met deze prestatie heeft Les Arcs zich voor eeuwig gevestigd in het Guinnes Book of Records. Een mooie prestatie waar zij trots op kunnen zijn!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in