Nieuwsalert per mail ontvangen

Legend of Aahhh’s in Nederland

Blizzard of Aahhh’s is misschien wel de beste skifilm ooit gemaakt. De maker van de film is Greg Stump. Nu, 25 jaar later, keert hij terug naar het ski film genre met een nieuwe film. Legend of Aahhh’s is de naam en hij is legendarisch. Nog mooier, de film wordt vertoond in ons eigen kikkerlandje. 

Greg Stump is door Skiing Magazine één van de 25 meest invloedrijke mensen in de skiwereld genoemd en is dus niet zomaar iemand. Nadat hij vijftien jaar heeft gewerkt in de Hollywood keert hij terug naar het skiën. In Hollywood heeft hij reclames gedirigeerd van onder andere Tony Hawk’s Super Bowl en muziekvideo’s van Willie Nelson, Seal, Art of Noise en The Beach Boys. Het is dus iemand met ervaring.

Met een semi-autobiografische aanpak exploreert Greg de geschiedenis van de skifilms en hoe deze films het big mountain skiing hebben beïnvloed. Old school influencers als Otto Lang, John Jay en Warren Miller komen voorbij, maar ook de jongere filmmakers staan in de spotlight.

“Are you kidding me? If you are into skiing or ski movies at all, no matter how old school or new school, you can’t say this movie isn’t awesome. This one started it all.” Een van de lovende comments over de vorige film van Greg Stump op IMDB. Legend of Aahhh’s kan dus alleen maar goed zijn, heel goed.

Deze maand is de film te bewonderen in het vlakke Nederland. Melkweg Cinema in Amsterdam vertoont op 10 januari misschien wel de beste film van dit jaar. Voor maar 7 euro kun je erbij zijn met alle

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in