Nieuwsalert per mail ontvangen

Lege gondel van kabel gevallen op Stubaier gletsjer

Foto: Archief

Zondagmorgen is een lege gondel van de Gamsgarten cabinebaan gevallen, dat bericht de ORF. De gondels van de Gamsgarten-Bahn werden op dat moment op de kabel gehangen. De gondellift was onderweg naar beneden toen het bakje loskwam van de kabel. Niemand raakte gewond.

Het voorval vond plaats om iets na zeven uur ‘s ochtends op 2.550 meter hoogte, vlak boven het dalstation van de cabinebaan. De lege gondel kwam buiten de piste neer. Daardoor kwam ook niemand in gevaar.

“Als oorzaak van het voorval wordt een niet naar behoren functionerende sluitingsrail bij het inschuiven van de gondel vermoedt,” zegt Reinhard Klier van de Stubaier Gletscherbahnen. “Normaal gesproken zou zoiets niet moeten kunnen gebeuren. Het defecte onderdeel zou versleten zijn en is vervangen. Ook andere onderdelen zijn getest en eventueel uit voorzorg vervangen.” Het gevaar is geweken, maar pas na het bericht van de ongevallencommissie mag de lift weer in gebruik genomen worden. Tot die tijd blijft de Gamsgarten-Bahn dicht.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in