Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lech wil €20 miljoen investeren in kunstsneeuw

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Lech zijn er plannen om voor €20 miljoen een nieuwe wateropslag te realiseren. Dit heeft allemaal te maken met de verbetering van de kunstsneeuwvoorzieningen in het skigebied. Door de aanleg moeten de sneeuwkanonnen sneller en efficiënter ingezet gaan worden. De plannen hebben voor veel discussies gezorgd in het skigebied zelf. 

Dit zijn in ieder geval de plannen van bedrijfsleider van de skiliften, Michael Manhart in Lech. In totaal heeft het skigebied Lech/Zürs 431 sneeuwkanonnen die er voor zorgen dat 46% van de pistes met kunstsneeuw voorzien kunnen worden. Om deze kanonnen efficiënter te kunnen inzetten moet er een wateropslag met een grootte van 300.000 kubieke meter aangelegd worden. Hierdoor kunnen er op korte termijn meer pistes voorzien worden van sneeuw en dit allemaal met als doel energiebesparing. 

Op dit moment kan er nog geen groen licht gegeven worden voor het project, omdat er problemen zijn met het rondkrijgen van de financiering. De gemeente en toerismeverband zijn niet bereid om mee te financieren in dit plan. Volgens hen moet er goed gekeken worden of er niet teveel schade aangebracht wordt aan de natuur met deze plannen.

Bron: ORF.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in