Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawinediensten waarschuwen voor lawinegevaar

foto: tirol.orf

De lawinediensten waarschuwen wederom voor lawinegevaar na de hevige sneeuwval van gisterennacht en vandaag. Vooral de gebieden langs de ‘Alpenhauptkammes’ hebben een signaal voor groot lawinegevaar uitgegeven. Hierbij wordt geadviseerd om niet buiten de aangegeven pistes te treden, want de harde wind van afgelopen dagen heeft er voor gezorgd dat de sneeuw erg instabiel is.

Lawinediensten bepalen na hevige sneeuwval of er waarschuwingen uitgegeven moeten worden. Vanmorgen werden de eerste berichten verspreid via radio en tv waarbij de off-piste pistes en steile hellingen vermijden moeten worden. Hierbij doelde zij vooral op de gebieden in Ötztal, Stubaier en de Zillertaler Alpen. Daarnaast ook in de hoger gelegen gebieden in Oost-Tirol. In Oost-Tirol is het sinds woensdag aan het regenen en daalt de sneeuwgrens langzaam naar de 2.000 meter. De hoger gelegen gebieden hebben hier dan ook bijna 50 cm verse sneeuw ontvangen. In Noord-Tirol was deze grens al vrij snel gedaald naar onder de 800 meter.

De Brenner snelwegen hebben veel last gehad van de hevige sneeuwval. Vanmorgen werd de A13 afgesloten door vastzittende vrachtwagens en stonden de benzinestations en vluchtstroken vol met gestrande automoblisten en vrachtwagens.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in