Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawinediensten waarschuwen voor groot lawinegevaar

Archiefbeeld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuwdump in de Alpen is een positief gegeven voor de Europese skigebieden, maar het brengt ook grote gevaren met zich mee. De lawinediensten in Oostenrijk en Frankrijk waarschuwen dan ook massaal voor het verhoogde lawinegevaar op dit moment. Met het ongeluk in Les 2 Alpes in het achterhoofd staan alle skigebieden op scherp.

In Frankrijk is het sinds de jaarwisseling al flink aan het dumpen, maar in Oostenrijk is het sinds deze week raak. De bekende meteorologen gaven aan dat er circa 50 cm verse sneeuw kon gaan vallen in verschillende Oostenrijkse skigebieden. Deze voorspellingen zijn uitgekomen, want ook op dit moment is het nog flink aan het sneeuwen in Oostenrijk. De foto’s die wij vanmorgen deelden liegen er niet om en geven een perfect beeld van de condities in de Alpen op dit moment.

Vanwege meerdere kleine lawines in Oostenrijk brengen skigebieden waarschuwingen naar buiten. Als je het risico neemt om buiten de geprepareerde pistes te gaan, zorg er dan voor dat je de juiste lawinepreventie materialen bij je hebt en een lokale gids inhuurt.

Benieuwd hoeveel kracht een lawine met zich mee brengt? Bekijk deze video van een lawine in Zwitserland waarbij bomen als luciferhoutjes omver worden geduwd. Oppassen dus!

Bron: ORF.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in