Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawinedienst Oostenrijk voert belangrijke wijziging door

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De lawinedienst van Oostenrijk voert een belangrijke wijziging door qua publicaties van de lawineberichten. De berichten worden namelijk niet meer in de ochtend bekend gemaakt, maar in de avond om 18.00 uur. Een dag eerder, waardoor tourskiers in de avond tochten kunnen uitstippelen wat zorgt voor een betere voorbereiding. Met deze wijziging hoopt de lawinedienst voor meer veiligheid te gaan zorgen, zodat het aantal ongelukken daalt.

Als tourskiër kun je elke ochtend actuele informatie over de omstandigheden in de bergen opvragen. De voorbereidingen voor tochten kon dan ook pas in de ochtend beginnen, waardoor volgens de lawinedienst veel tourskiërs slecht voorbereid op pad gingen. Om die reden hebben zij het roer omgegooid en kun je nu om 18.00 uur al informatie opvragen. Daarnaast hebben zij afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar patronen in de bergen. De resultaten van dit onderzoek hebben er voor gezorgd dat zij nog betrouwbare gegevens vrij kunnen geven over de omstandigheden in de bergen. Goed nieuws, want hierdoor wordt het steeds ‘veiliger’ voor tourskiërs.

Op dit moment gaat de lawinedienst van Niederösterreich een test draaien. Als deze succesvol afgerond wordt gaan naar alle waarschijnlijkheid de andere deelstaten ook overstag.

Bron: ORF.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in