Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawine in Zuid-Tirol: 21-jarige overleden, twee ernstig gewonden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Woensdag kwam een dodelijke lawine naar beneden in de Italiaanse Alpen. In Zuid-Tirol bij Ratschings werd de schuivende sneeuwmassa een 21-jarige wintersporter fataal. Ook raakten twee anderen ernstig gewond. Zij moesten op de berg gereanimeerd worden en liggen nu in het ziekenhuis.

Ernstige lawine in Zuid-Tirol

Een 21-jarige Duitse man is gisteren overleden in Zuid-Tirol na een lawine. De lawine vond plaats bij Ratschings, vlak bij de grens met Tirol op ongeveer 2100 meter hoogte. Een groep met toerskiërs raakte betrokken bij deze lawine. Ze waren onderweg bij de Schlotterjoch (2373 meter) en Glaitner Hochjoch (2389 meter) in de regio. De reddingsmedewerkers kwamen in actie en probeerden uit alle macht de wintersporters onder de sneeuw vandaan te halen.

30 hulpverleners in actie

Er kwamen ongeveer 30 hulpverleners in actie na deze lawine in Zuid-Tirol. Met behulp van de signalen van de lawinepiepers werden de wintersporters snel gevonden. Helaas kwam de hulp voor de 21-jarige man te laat, hij overleed op de berg. Twee andere wintersporters zijn gereanimeerd en met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Alle betrokkenen bij de lawine zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Inmiddels is bekend dat de wintersporters uit verschillende Duitse steden komen.

Hoog lawinegevaar

Sinds het einde van vorige week dwarrelen er vlokken uit de lucht in de wintersportlanden. Vooral in Noord-Italië viel en valt er echt heel veel sneeuw. Deze verse laag in combinatie met de sterke wind die op hoogte waait zorgt voor gevaarlijke situaties. De verse sneeuwlaag is slecht met de ‘oude’ sneeuwlaag verbonden waardoor deze makkelijk over elkaar kunnen gaan schuiven. Dit geldt voornamelijk voor de sneeuw boven de boomgrens. De huidige weersomstandigheden verhinderen de stabilisering van het sneeuwdek. Om deze reden blijft het ook de komende dagen nog gevaarlijk in de bergen. Meer informatie ›

Meerdere lawines en lawine-ongelukken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in