Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawine in het Kaunertal met grote gevolgen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Twee toerskiërs waren gisteren onderweg in het Kaunertal en triggerden een lawine. Volgens de huidige gegevens zijn beide wintersporters door de lawine meegesleurd. Na een zoektocht en reanimatie is een van de twee toerskiërs in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lawine in het Kaunertal

Twee Poolse toerskiërs van 47 en 41 jaar oud waren gisteren onderweg op 3355 meter hoogte in het Kaunertal. Nadat de wintersporters rond 15.00 uur de Gratsattel bereikt hadden, besloten ze om richting het zuiden weer af te dalen. Tijdens de afdaling triggerde de laatste wintersporter een lawine die beide toerskiërs meesleurde. De 47-jarige kon zelfstandig uit de lawine komen, de 41-jarige Pool werd volledig ingegraven door de sneeuw. De oudere wintersporter belde meteen om hulp en de noodhelikopter kwam in actie.

Hulpdiensten in actie

De hulpdiensten konden de ingegraven toerskiër lokaliseren en hem uit de sneeuw redden. Na eerste hulp op locatie werd de 41-jarige wintersporter gereanimeerd en met de helikopter naar Zams gevlogen. In kritieke toestand is hij vervolgens naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Hoe het nu is, dat is niet duidelijk. De andere toerskiër is gelukkig alleen lichtgewond geraakt door deze lawine in het Kaunertal.

Dagelijkse lawinerapporten

Dit weekend wordt het erg winters in de skigebieden en er valt volgens de verwachtingen veel sneeuw. Om deze reden starten vanaf vandaag de dagelijkse lawinerapporten weer. Onder andere uit Tirol, Zuid-Tirol en Trentino komt er elke dag om 17.00 uur een actueel bericht online over de lawinesituatie op dat moment en de voorspelling voor de volgende dag. Afgelopen zomer is het lawinebericht verder ontwikkeld. Er zijn verschillende tests gedaan om de voorspelling nog correcter te kunnen uitvoeren. Hier vind je de lawinerapporten, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele situatie.

Lees ook: Hoe werkt de lawinegevarenschaal?

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in