Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine eist slachtoffer in Zwitserland

Het startpunt van de lawine (Foto: Kantonspolizei Obwalden)

In het Zwitserse skigebied Engelberg-Titlis is dinsdagmiddag een man onder een lawine terechtgekomen. Ondanks reanimatiepogingen kon de snowboarder niet meer gered worden. Hij overleed ter plekke.

Vandaag rond 13.00 ontstond de lawine buiten de piste op de ‘Laub’ afdaling. De man werd na de lawine snel gelokaliseerd door middel van lawinepiepers door zijn kameraden en vervolgens onder de sneeuw vandaan gehaald. Hij zou circa een meter onder sneeuw gelegen hebben. Een reanimatie kan de man niet meer redden.

Zoektocht

Onder andere de politie en de traumahelikopter werden ingeschakeld voor de reddingsactie, die voor de Zwitser niet mocht baten. Om 14.45u werd de zoektocht naar eventuele vermisten afgeblazen. Wij wensen de vrienden en familie veel sterkte met dit verlies.

Populair freeride gebied

Het gebied Engelberg-Titlis is geliefd bij freeriders. De plek waar de lawine plaatsvond is redelijk hoog bovenin het gebied en buiten de piste. Iedereen die er aan het skiën of snowboarden is doet dat op eigen verantwoording. Het was vandaag rustig in het skigebied. Er zouden zo’n 500 wintersporters totaal onderweg geweest zijn, waaronder een groot aantal freeriders.

De ‘Laub’ is de bekende en meest geskiede freeride helling van het skigebied. Hij start op 2.400 meter en is vanuit Engelberg goed te zien. De afdaling heeft een helling van 30 tot 40 graden en is daarmee zeker niet ongevaarlijk. Onder andere vanwege de sneeuwval van de afgelopen dagen was het lawinegevaar aanzienlijk.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in