Nieuwsalert per mail ontvangen

Lange files richting skigebieden voorspeld

Wintersportredacteur

Reis je dit weekend af naar de Alpen? Je bent niet alleen. Volgens de ANWB vertrekken er dit weekend zo’n 450.000 Nederlanders richting de skigebieden. Dat gaat leiden tot lange files en langere reistijden. Je moet dus wat geduld hebben.

Vooral op zaterdag wordt grote drukte verwacht op wegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het is waarschijnlijk de drukste week van het wintersportseizoen. Een mooie start van je vakantie dus.

Knelpunten en piekuren

Waar kun je volgens de ANWB de grootste chaos verwachten? En waar moet je dan niet zijn? Hieronder de piekuren en knelpunten.

Duitsland
De grootste verkeersdrukte kun je dit weekend in Duitsland op zaterdag tussen 9 en 15 verwachten. Knelpunten vind je voornamelijk in het zuiden van het land. Op de ring van München is het hoogstwaarschijnlijk raak (de A99) en ook op de A8 kun je lang stilstaan.

Frankrijk
In Frankrijk wordt de meeste drukte morgenochtend al verwacht tussen 8 en 11. Lange files kun je dan vinden ten oosten van Lyon op de A40 en A43. Maar ook op de N85 en de N90 kun je achteraan sluiten.

Oostenrijk
Als je Duitsland door bent en je komt in Oostenrijk het land binnen is de drukte nog niet voorbij. Tussen 9 en 16 wordt het retedruk. Op de B179 (de route via de Fernpass) tussen de Duitse grens en Nassereith is het vechten om een plaatsje op de weg. Hetzelfde geldt voor de A10, waar langzaam rijdend verkeer eerder regel dan uitzondering wordt. En ook op de toegangswegen richting de gebieden mag je stapvoets rijden. Rijd je weer terug vanuit Oostenrijk via de A12 of A1? Houd dan rekening met vertraging door controles bij de de grensovergangen Duitsland in.

 

Zwitserland
Dacht je in Zwitserland niet in de file te hoeven staan omdat er minder Nederlanders naartoe gaan? Fout. Ook daar wordt het een stuk drukker dan normaal. Vooral tussen 9 en 16 morgen wordt daar drukte verwacht. Zowel op de A1 als de A2 wordt er drukte verwacht. Reken ook op een aardige file bij de Gotthardtunnel.

Extreme koud

Naast de drukte kan ook de extreme kou de automobilisten parten gaan spelen deze week. Er wordt aangeraden goed voorbereid de weg op te gaan. Neem voldoende eten en drinken mee, kleed je goed aan en neem dekens mee in de auto. Zo voorkom je dat je met pech onderkoeld raakt, want vanwege de drukte zal het langer duren voordat je met pech geholpen wordt.

Wij wensen iedereen een goede reis toe dit weekend!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in