Skigebieden

De skigebieden van Zwitserland zijn zeer populair bij de Europese wintersporters en trekken jaarlijks duizenden toeristen. Het land dat midden in Zwitserland ligt staat bekend om de uitgestrekte skigebieden, de heerlijke chocolade, de uitzonderlijke soorten kaas, de zakmessen, de fondue en de prachtige berglandschappen. De sneeuwzekerheid en uitgestrekte pistes zorgen er voor dat het skigebied zich kan blijven onderscheiden van de overige Europese skigebieden. Bij de Nederlanders heeft Zwitserland nog steeds het imago dat alles een stuk duurder is in vergelijking met andere skigebieden buiten Zwitserland. 

Elk skigebied kan zich op een andere manier onderscheiden. De tien populairste skigebieden van Zwitserland staan hieronder gerangschikt:

Top 10 skigebieden Zwitserland:

  1. Les Quatre Vallées
  2. Alpenarena Flims – Laax – Falera
  3. Matterhorn Zermatt
  4. Jungfrau Regio
  5. Val d’Anniviers
  6. Davos KLosters MOuntains
  7. Flumserberg
  8. Saas-Fee
  9. Sankt Moritz
  10. Gstaad

Het dure imago heeft Zwitserland te danken aan de periode voor dat de Euro werd ingevoerd in Europa. De hogere kosten in vergelijking met andere Europese skigebieden valt nu wel mee en is bijna te verwaarlozen. Wintersport in Zwitserland is er één van extremen. Van kleine, schattige en sfeervolle skigebieden in de regionale steden tot grote massale skigebieden zoals Portes du Soleil en Quatres Vallées. Ook qua hoogtes is er veel verschil op te merken. Van de heuvels en vlaktes van de Jura tot aan de prachtige piek van de Matterhorn die hoogte haalt van 4.478 meter..

De talen in Zwitserland

In Zwitserland wordt door 63% van de bevolking Duits gesproken. Daarna zijn Frans en Italiaans de meest gesproken talen in het land. De verdeling is vrij logisch opgesplits, want hoe meer je richting de Franse grens rijdt, hoe meer Franstalige mensen je tegen komt. Dit is bijvoorbeeld het geval in het Franstalige deel van Wallis, Valais. Meer richting de Italiaanse grens wordt er meer Italiaans gesproken en merk je een duidelijk cultuurverschil. De taal, eten en andere gewoontes veranderen per regio.

Après-ski en Wellness

Het land staat uiteraard bekend om de prachtige ski en snowboard mogelijkheden. Toch heeft het land nog veel meer te bieden, zoals lanflaufen, rodelen, schansspringen, wandelen en overige winter sporten. Daarnaast draait een vakantie ook om ontspanning, waar het land goed op inspeelt door het aanbieden van gezellige bars, restaurants en uitgebreide wellness gelegenheden. De après-ski begint ook langzaam populairder te worden, maar is uiteraard nog niet te vergelijken met die van Oostenrijk en Frankrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in