Alle gletsjers in Zwitserland

Jaarlijks trekken er in de winter, maar ook in de zomer vele toeristen naar de gletsjers van Zwitserland. Naast de vele skigebieden in de winter zijn er twee gletsjers in Zwitserland waar je nog even net iets langer kunt genieten van de sneeuw dan de normale skigebieden. Maar waar bevinden deze gletsjers zich nu eigenlijk. Op deze pagina vind je een overzicht van deze twee gletsjers in Zwitserland. Ook vind je hier informatie over de gletsjers. 

Zermatt

Bij Zermatt ligt de berg Matterhorn, dit is een berg van maar liefst 4.478 meter hoog. Tot een hoogte van 3.899 meter kan er geskied worden. Het is dan ook het hoogste skigebied van Europa. Het uitzicht vanaf de hoogste top is dan ook adembenemend, omdat je over ontzettend veel bergen heen kan kijken. Deze gletsjer is de gehele zomer geopend. Midden in de zomer is er nog zo’n 20 kilometer piste waar op geskied kan worden.

  • Openingstijden: 365 dagen per jaar
  • Hoogte: 3.899 meter
  • Website voor meer informatie: www.zermatt.ch

Matterhorn Zermatt

Saas-Fee

Saas-Fee is een van de meest sneeuwzekere gebieden van Zwitserland en 80% van het jaar is het hier zonnig. Het is een super skigebied, waar geen auto’s rijden. Deze moet je buiten het dorp al parkeren. Voor parkrijders is het hier een walhalla, omdat het park hier ontzettend goed onderhouden wordt. Verder is dit gebied voor iedereen weggelegd, er zijn mooie beginnerspistes, maar er zijn ook zeker genoeg pistes waar ervaring voor nodig is. In Saas-Fee kun je het hele jaar door skien.

  • Openingstijden: 365 dagen per jaar
  • Hoogte: 3.600 meter
  • Website voor meer informatie: www.saas-fee.ch

Saas-Fee

Gletsjers in Zwitserland

Gletsjers in Zwitserland zijn erg populair en worden veel bezocht. Beide gletsjers zijn het hele jaar geopend en zijn daardoor ook erg populair bij skiteams in de zomer. Hierdoor kunnen zij in de zomer door blijven trainen om in de winter topfit aan de start van de race te verschijnen.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming bij een gletsjer in Zwitserland? Bekijk hier fijne accommodaties in Zwitserland op Interhome.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in