Vignet Oostenrijk 2018

Ga je op wintersport naar Oostenrijk en rijd je daarbij over de Oostenrijkse snelweg? Dan heb je ook het vignet Oostenrijk 2018 nodig. Het fysieke vignet is in 2018 kersenrood, zoals op de afbeelding hierboven. Dit jaar is het eerste jaar dat het vignet ook digitaal beschikbaar is.

Lichte prijsstijging

Volgens de wettelijke richtlijnen zijn de prijzen aangepast aan de consumentenprijsindex. Daarmee wordt de prijs voor een jaarvignet voor auto’s 87,30 euro en voor motorrijders 34,70 euro. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dat een prijsstijging van circa 1 procent. Ook dit jaar zijn de vignetten weer verkoop bij de bekende partners vanaf 1 december. Het kopen van het vignet doe je in Oostenrijk, op de weg naar Oostenrijk bij de tankstations rond de grens of in Nederland bij de ANWB.

 

Je kunt de vignetten kopen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar. Het jaarvignet is 14 maanden geldig, van 1 december 2017 tot en met 31 januari 2019. Koop je het vignet bij de ANWB, dan is het duurder dan dat je het koopt in Oostenrijk.

Prijzen vignet Oostenrijk 2018 voor personenauto’s

– 10 Dagen: 9 euro
– 2 Maanden: 26,20 euro
– Jaar: 87,30 euro

Prijzen vignet Oostenrijk 2018 voor motoren

– 10 dagen: 5,20 euro
– 2 Maanden: 13,10 euro
– Jaar: 34,70 euro

Digitaal vignet Oostenrijk

We leven al jaren in het digitale tijdperk, maar voor de vignetten gold dat nog niet. Elk jaar moesten we nog de bekende sticker op ons ruit plakken om te bewijzen dat we wel tol hadden bepaald. Vanaf dit jaar biedt de wegbeheerder ons de keuze: plakken of niet. Vanaf november kun je op www.asfinag.at of via de ASFINAG app ‘Unterwegs’ het digitale vignet kopen. De digitale vignetten hebben dezelfde geldigheidsduur als de fysieke en ook de prijs is hetzelfde. Je hoeft echter niet meer te plakken.

Het digitale vignet is een goed initiatief, vinden vele burgers. Uit onderzoek bleek dat 83 procent van de ondervraagden het een goed idee vonden om het digitale vignet te introduceren en 60 procent gaf aan het te willen kopen.

Oostenrijk introduceert digitaal vignet

Tips voor het vignet

  • Plak het vignet altijd op de juiste plek, aangegeven op de achterkant van het vignet en op de verpakking.
  • In Oostenrijk heb je voor je caravan of aanhangwagen geen apart vignet nodig.
  • Ook op het traject van de A12 tussen de Duitse grens en de afrit Kufstein-Sud heb je het vignet nodig, ook al gaat het maar om een klein stukje snelweg.
  • Er zijn een aantal wegen in Oostenrijk waar je nog extra tol moet betalen, bijvoorbeeld als je over bergpassen rijdt.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in