Vignet Oostenrijk 2017

Op vakantie naar Oostenrijk? Vergeet dan ook dit jaar niet een vignet aan te schaffen. Het vignet Oostenrijk 2017 koop je bij de ANWB of bij tankstations in Duitsland voor je de grens over gaat. Lees hier alles over het vignet en de tarieven.

Als je met de auto op wintersport gaat naar Oostenrijk, dan moet je voordat je jezelf op de Oostenrijkse Autobahn begeeft een vignet aanschaffen. Ben je niet in het bezit van een vignet en rijd je toch de grens over, dan riskeer je een boete van minstens 120 euro. Zonde geld, zeker in verhouding met de prijs die je voor het vignet betaalt, want daar kun je op wintersport genoeg leuke dingen voor doen!

Alle motorvoertuigen tot 3500 kilo zijn op alle snelwegen in Oostenrijk verplicht om met een vignet te rijden. Voor voertuigen daarboven geldt een andere regeling.

Tarieven vignet Oostenrijk 2017

Als je een vignet voor Oostenrijk wilt kopen, dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt de vignet aanschaffen bij de ANWB in Nederland, of je koopt het vignet bij een tankstation in Duitsland. Uiteraard hebben beide mogelijkheden zo hun voor- en nadelen. Koop je het vignet bij de ANWB, dan betaal je als lid €1,95 administratiekosten extra en als niet-lid €2,50. Koop je het vignet bij een tankstation in Duitsland, dan betaal je deze kosten niet, maar loop je wel het risico dat je door al het wintersportenthousiasme onderweg het vignet vergeet te kopen. Hieronder lees je de tarieven voor 2016 en 2017 (prijzen zijn exclusief administratiekosten).

 • Jaarvignet:
  2016 – €85,70
  2017 – €86,40
 • Vignet voor 2 maanden
  2016 – €25,70
  2017 – €25,90
 • Vignet voor 10 dagen
  2016 – €8,80
  2017 – €8,90

Let op:

 • Plak het vignet altijd op de daarvoor aangegeven plaats. Deze vind je terug op de achterkant van het vignet en in de verpakking.
 • Rijd je met een caravan of aanhangwagen door Oostenrijk, dan heb je daarvoor geen apart vignet nodig.
 • Ook op het traject van de A12 tussen de Duitse grens en de afrit Kufstein-Sud ben je verplicht het vignet te gebruiken. Zorg dus dat je het vignet op tijd op de autoruit plakt.
 • Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je apart tol moet betalen, maar om op die wegen te komen rijd je ook op de standaard vignet wegen. Het vignet is dus altijd nodig.

Ook verstandig: Voorkom pech op de weg en sluit voor vertrek een goede wegenwacht service af.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in