Tradities in Oostenrijk

De tradities in Oostenrijk zijn bijzonder en typerend voor het land. Als je op vakantie bent in het land van de prachtige bergen veelzijdige natuur dan zie je op veel plekken deze tradities terug. Iedereen is wel bekend met de jodelende Oostenrijkers, de prachtige traditionele klederdracht en de heerlijke Oostenrijkse keuken. Hieronder lees je meer over de tradities in Oostenrijk! 

Lederhose of Dirndl in Oostenrijk

Meer weten of de lederhose of dirndl? Lees hier het artikel dat blogger Daan hierover geschreven heeft!

In veel restaurants, hotels of andere horeca gelegenheden in Oostenrijk kom je nog de prachtige traditionele klederdracht tegen. De mannen dragen een lederhose en de vrouwen schitteren in een prachtige dirndl. Vroeger werd een lederhose alleen gedragen door de bevolking waar nauwelijks geld aanwezig waren, bijvoorbeeld de boeren. De broek kon namelijk makkelijk en snel schoongemaakt worden. Door de jaren heen is dit veranderd en wordt er zelfs tegenwoordig nog op veel plekken de lederhose gedragen. Benieuwd naar het geheim achter de lederhose? Lees hier wat voor verborgen schatten de traditionele kledij heeft!

Lederhosen

Jodelen

Meer weten of jodelen in Oostenrijk? Lees hier het artikel dat blogger Frank hierover geschreven heeft!

De Alpenlanden hebben een aantal tradities die bij iedereen bekend zijn. Eén van die tradities is het jodelen, waarbij een ‘jodler’ een galmend geluid maakt waarbij de borst en kopstem met elkaar afgewisseld worden. Bij de meeste mensen bekend om het echoënde geluid dat het geeft tussen de bergen. Toch blijft het een aparte manier om te communiceren en daarom zijn wij gaan kijken naar de geschiedenis van het jodelen. Lees hier meer over de geschiedenis van het jodelen!

Jodelen lederhose

Feestdagen Oostenrijk

Meer weten over de feestdagen in Oostenrijk? Blogger Frank heeft meer informatie voor je verzamelt op deze pagina over de feestdagen!

Ga je op vakantie naar Oostenrijk dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de feestdagen in Oostenrijk. Op deze dagen is het over het algemeen een stuk drukker op de Oostenrijkse snelwegen en moet je rekening houden dat bij veel bezienswaardigheden wachtrijen gelden. Lees hier meer over de feestdagen in Oostenrijk!

feestdagen

Oostenrijkse keuken

De Oostenrijkse keuken heeft iets speciaals! De redactie van Skiinformatie.nl heeft een verzameling gemaakt van allerlei Oostenrijkse recepten. Lees deze hier!

De Oostenrijkse keuken kennen wij allemaal wel van de wintersportvakantie of tijdens het etentje bij het berghutje op 1.900 meter hoogte. Om je dit gevoel weer even te geven hebben wij de Oostenrijkse recepten voor jullie opgeschreven zodat je ook in Nederland kunt genieten van de Oostenrijkse uitspattingen.

Oostenrijkse keuken

Almabtrieb in Oostenrijk

Ben jij wel eens in de zomer op vakantie geweest in Oostenrijk? Je hoort de koeien en schapen al van een grote afstand door de bellen die zij om de nek hebben gehangen. Lees hier meer informatie over de Almabtrieb in Oostenrijk.

De Almabtrieb vindt altijd plaats van halverwege september tot begin oktober en gaat altijd gepaard met grote feesten en versierde koeien die van de alm (bergweide) weer naar de stallen gaan. Lees hier meer over het traditionele evenement in Oostenrijk.

Almabtrieb

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in