Skigebieden

Een wintersportvakantie naar de skigebieden in Noorwegen is een ervaring die je meegemaakt moet hebben. De prachtige winterlandschappen omgeven door prachtige natuur, maakt het bezoeken van dit land een werkelijk sprookje. Bij de Nederlanders is Noorwegen nog niet zo bekend en daar probeert het land duidelijk verandering in te brengen. Naast de ontelbare mogelijkheden voor langlaufers, is het skiën een belangrijk speerpunt geworden van Noorwegen om de Nederlandse wintersporters die kant op te krijgen. 

Wat zijn de grootste en meest populaire skigebieden van Noorwegen?

Top 10 skigebieden in Noorwegen (qua grootte)

  1. Trysil
  2. Hemsedal
  3. Hafjell
  4. Geilo
  5. Tryvann
  6. Norefjell
  7. Oppdal
  8. Hovden
  9. Kvitfjell
  10. Kongsberg

Skigebied Trysil is in Noorwegen het grootste skigebied met 39 skiliften en in totaal 71 kilometer pistes. De beschikbare skiliften verbinden drie kanten van de berg en zorgt voor een grote variatie aan pistes. Jaarlijks gaan veel gezinnen met kinderen richting het skigebied om te genieten van de prachtige natuur en mooie pistes.

Skigebied Hemsedal behoort tot één van de grootste skigebieden van Noorwegen. Het skigebied telt 24 skiliften en heeft de beschikking over 51 pistes die geschikt zijn voor leeftijden en niveaus. De afgelopen jaren is het skigebied flink vooruitgegaan op het gebied van kindvriendelijkheid.

Skigebied Hafjell staat bekend om de slalom en reuzeslalom tijdens de Olympische Spelen van 1994 in Lillehammer. Hafjell ligt op een afstand van 15 kilometer van Lillehammer en staat bekend om de geweldige pistes. Je neemt de gondel naar de top nemen en vanaf daar 40 kilometer piste gebruiken, verdeeld over 31 pistes.

Skigebied Geilo is één van de oudste skigebieden van Noorwegen. Met 40 pistes en vier uitgestrekte terreinen, staat het bekend om het Kite-skiën. Wintersporters reizen dan ook speciaal af naar het skigebied om deze geweldige sport te kunnen aanschouwen. Daarnaast staat het bekend om de kindvriendelijkheid en zijn er speciale pistes aangelegd.

Skigebied Tryvann is een kleiner skigebied in vergelijking met de hierboven genoemde skigebieden in Noorwegen. In totaal heeft het skigebied 18 pistes en zeven skiliften. Het gebied is te bereiken in 20 minuten van het centrum van Oslo. In 2012 heeft hier de World Snowboarding Championships plaatsgevonden.

Skigebied Norefjell ligt 100 kilometer van Oslo en is erg populair bij de lokale bewoners van Noorwegen. Tijdens de Olympisch Spelen in 1952 was Norefjell het toneel voor de Alpine skiing wedstrijden.

Skigebied Oppdal heeft in totaal 39 pistes verspreid over vier bergen. Deze bergen worden verbonden met in totaal 18 skiliften. Het skigebied heeft een gevarieerd aanbod aan pistes. Van steile vergevorderde gedeeltes tot minder steile gedeeltes waar beginners goed kunnen leren skiën. Oppdal ligt 130 kilometer af van Trondheim.

Skigebied Hovden is het grootste skigebied in het zuiden van Noorwegen gelegen in de Setesdal Valley. Het skigebied heeft 27 pistes 8 skiliften en in totaal 27 kilometer aan pistes. Het skigebied is geschikt voor alle niveau wintersporters en heeft goede voorzieningen voor kinderen.

Skigebied Kvitfjell is relatief gezien een erg klein skigebied aan de noordkant van Lillehammer, bekend van de geweldige Downhill Run tijdens de Olympische Spelen in 1994. Het laatste gedeelte is een stuk steiler dan de TV het laat uitbeelden. Naast de goede faciliteiten heeft het gebied een groot centrum speciaal ingericht voor kinderen.

Skigebied Kongsberg ligt ongeveer een uur rijden vanaf Oslo. Het skigebied van Kongsberg is erg modern en geschikt voor beginnende, gemiddelde en gevorderde wintersporters. Het zijn niet de langste pistes die je kunt vinden in Noorwegen, maar zeker goed genoeg om te skiën. Kongsberg heeft ook een slalom parcour voor competitiewedstrijden, een skilift voor kleine kinderen en een uitgestrekte vlakte voor bijvoorbeeld kite-skiing.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in