Skigebieden

Italië is een van die landen die bij het gros van de Nederlanders nog niet echt wordt gezien als wintersportland. En toch kan je er prima skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen en rodelen. Voor veel mensen is het wellicht ook te ver als je bedenkt dat de meeste mensen met de auto op wintersportvakantie gaan, maar door de opkomst van de budget Airlines is in Italie een stuk makkelijker geworden. Vanuit Milaan ben je heel snel met trein of huurauto op de plaats van bestemming.

Alpen en Dolomieten
Italië kan in twee delen worden verdeeld als het gaat om wintersport. Zo zijn er de Alpen in het noordwesten van Italië en de Dolomieten in het noordoosten van het land. In beide gebieden kan er evengoed worden geskied en zijn de kosten ook ongeveer hetzelfde. In de Alpen zit je onder andere vlak achter de hoogste berg van Europa de Mont Blanc, een gebied wat lang niet zo druk is als aan de Franse kant van deze berg. In dit gebied vind je meer dan 100km aan piste en iets zuidelijker in Via Lattea zelfs meer dan 400km aan piste. In de Dolomieten vind je een van de bekendere skigebieden van Italië, Val Gardena wat ook wel bekend staat om de bijzondere houtsnijwerken die in het gebied worden geproduceerd.

Italië is overigens ook een prima wintersportland voor beginners, de valleien hebben veel vlakke stukken waarop het goed oefenen is. Je moet alleen wel goed je best doen om een Nederlandse skischool te vinden, maar als je Italiaans of Engels spreekt kom je hier ook erg ver mee. Voor liefhebbers van lekker eten is Italië natuurlijk een waar paradijs, zo ook in de wintersportgebieden, je vindt er de lekkerste pasta’s, pizza’s en heerlijke espresso’s voor lagere prijzen dan hier in Nederland. En omdat tussen de skigebieden dé modestad van Italië ligt is het ook voor de mode freaks onder ons een goed alternatief voor bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in