Gletsjers in Frankrijk

Jaarlijks trekken er in de winter, maar ook in de zomer vele toeristen naar de gletsjers van Frankrijk. Naast de vele skigebieden in de winter zijn 2 gletsjers in Frankrijk waar je nog even net iets langer kunt genieten van de sneeuw dan de normale skigebieden. Maar waar bevinden deze gletsjers zich nu eigenlijk. Op deze pagina vind je een overzicht van de twee gletsjers in Frankrijk. Ook vind je hier informatie over deze gletsjers. Het gaat hier over de gletsjer in Les Deux Alpes en Tignes.

De 2 gletsjers van Frankrijk

  • Les Deux Alpes
  • Tignes

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes wordt in de Franse Alpen ook wel het kleine broertje van de Alpe d’Huez genoemd. Les Deux Alpes beschikt echter ook over een gletsjers die zo ongeveer het gehele jaar geopend is, dit heeft zijn grote broer dan weer niet. Het is een zeer sneeuwzeker gebied, mede dankzij de gletsjer Deze gletsjer is wel het gehele jaar geopend, maar in de hoogzomer maanden moet je het wel doen met maar zo’n 20 kilometer piste, maar skiën kan zeker. Zowel in de winter als in de zomer is er veel zon in dit gebied te bekennen. Als je aan Frankrijk denkt zal je misschien niet meteen aan apres ski denken, maar in dit dorp, waar ook veel jongeren naartoe gaan, kunnen ze er zeker wat van.

  • Openingstijden: 365 dagen per jaar
  • Hoogte: 3.568 meter
  • Website voor meer informatie: www.les2alpes.com

Tignes – La Grand Motte

De gletsjer La Grand Motte ligt bij het hoog gelegen dorp Tignes. Tignes staat bekent als meest sportieve skidorp. De aaneengesloten gletsjer van dit mooie dorp is bijna de het gehele jaar geopend. Wel zijn in de zomer alleen in de ochtend de pistes open omdat het in de middag toch echt te zacht wordt.. Er is in de zomer nog zo’n 20 kilometer piste geopend en er is een speciaal funpark voor in de zomer. Het leuke van deze gletsjers is, is dat je in de zomer nog steeds naar het dorp Tignes kunt skiën omdat dit zo hoog ligt.

  • Openingstijden: 365 dagen per jaar
  • Hoogte: 3.456 meter
  • Website voor meer informatie: www.tignes.net

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in