Vignet Duitsland 2017

Waar je vorig jaar nog gratis over de wegen kon rijden, moet je straks tolheffing betalen. Wat in Oostenrijk en Zwitserland al het geval is, zal binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook worden ingevoerd in Duitsland. Wees goed voorbereid voordat je de bergen weer tegemoet rijdt en schaf op tijd een vignet Duitsland aan. Zo voorkom je onnodige boetes.

Het zit er waarschijnlijk aan te komen, Duitsland voert binnenkort vignet Duitsland 2017 door. Dit betekent voor de wintersporters onder ons dat ze verplicht zijn een vignet aan te schaffen. Dit is slecht nieuws, want zo wordt de vakantie weer iets duurder. Iedereen die de wegen betreedt, moet de auto hebben voorzien van een vignetsticker voordat ze het land inrijden.

Geen goedkeuring door discriminatie

Er was echter nog geen goedkeuring gegeven aan vignet Duitsland 2017, omdat er een vorm van discriminatie naar voren kwam en het niet waterdicht is. De Europese Commissie was het niet eens met een eerder beleid. Daarin stond dat zowel de Duitse bevolking als de toeristen tolheffing moesten betalen, maar tegelijkertijd ging de wegenbelasting voor de Duitsers naar beneden. Dit ging niet door de vingers van de Europese Commissie en daarom werd er een rechtszaak aangespannen.

Na aanpassingen toch goedkeuring voor vignet Duitsland 2017

De Europese Commissie heeft laten weten dat er nu positief wordt gekeken naar vignet Duitsland 2017. Toch moeten er nog enige aanpassingen worden gemaakt door Duitsland voordat de tolheffing mag worden doorgevoerd. Er moet ten eerste een oplossing voor de discriminatie in het beleid. Duitsland heeft aangegeven dit te doen door alleen de Duitsers met ‘schone auto’s’ minder wegenbelasting te laten betalen.

Ook moeten er aanpassingen worden gedaan in de kosten van de vignet. In een eerder beleid kwam naar voren dat er alleen een vignet verkrijgbaar was voor tien dagen, twee maanden of een jaar. Er moeten andere tarieven komen voor mensen die Duitsland bijvoorbeeld een dag bezoeken.

Indien deze dingen op een juiste manier worden opgelost, kan vignet Duitsland 2017 worden doorgevoerd en zullen we binnenkort tolheffing betalen om te rijden in Duitsland.

Wanneer wordt vignet Duitsland 2017 doorgevoerd?

Het is nog niet officieel bekend wanneer er akkoord wordt gegeven voor het beleid en wanneer men vignet moet aanschaffen om de Duitse Autobahn te betreden. Het was de bedoeling dat vignet Duitsland 2017 begin dit jaar al werd doorgevoerd, maar dit is duidelijk niet gelukt. De Duitse minister van Verkeer hoopt de tolheffing in te kunnen voeren voor de herfst van 2017.

Wanneer de eisen in het beleid van de tolheffing ernstig worden aangepast, moet er opnieuw worden gestemd door het Duitse parlement. Al met al, dit jaar kunnen we nog gratis de Duitse wegen betreden. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele aanpassingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in